مدیریت بحران در سوگ پیامبر شایستهسالار:
از «چپ و راست»، ملولم و انسانم آرزوست
آورده اند که پیامبر رحمت، در آخرین سال حیات خود سپاهی را به رهبری نوجوانی شایسته به نام «اسامه پسر زید» آرایش داد و به ماموریتی مهم گماشت؛ سپاهی که در آن، بزرگان صحابه (احتمالا همتراز رجال سیاسی امروز ما)، سرباز یا سپاهی عادی بودند و یک نوجوان مسلمان «فرمانده کل»!
البته عده زیادی سرباز زدند! شاید او را در شمار «رجال سیاسی» پذیرفتنی نمییافتند.
سالهاست که رجال سیاسی چپ و راست، هویت و اصالت ملت و منابع ملی ما را به سبک بوکسورها، چپ و راست میکنند.
امروز حتی بعضی از رجال سیاسی در این مبارزه، آنقدر سنگینوزن شدهاند که از زمین تهران کنده نمیشوند تا هموطنان آسیب دیدهمان را دریابند .
جالب آنکه برخی به حق و برخی ناحق، مردم زیر آوار را رها کرده و به تسویه حساب سیاسی روی آوردهاند.
جالبتر آنکه سالهاست این رجالنمایان به هم نسبتهای ناروا حواله میکنند، اما هرگز هیچکدام محاکمه نمیشوند!
یکی میگوید مسکن مهر در دولت قبل بد «پیریزی» شده و دیگری میگوید «نازککاریها» در دولت بعد ضعیف بوده و قوه قضائیه هم احتمالا در دغدغه پاسخگویی به ادعای وزارت خارجه امریکا درباره مصائب مردم کالیفرنیای جنوبی، مشغول است؛ و خوشنقش و خوشنگار، کاری به کارهای کثیف داخلی ندارد و به رسالت تمیز بینالمللی خود میاندیشد!
ای کاش دستکم سلفیبگیران مجلس به منطقه میشتافتند تا برای آلبوم آخرت خویش، سلفی بگیرند!
ما هم در دانشگاه مشغولیم!
اصلا چه کسی گفته ما باید همه مشکلات جهان را حل کنیم؟
راستی امسال چند تا مقاله علمی پژوهشی چاپ کردهاید؟
أَلْهاکُمُ التَّکاثُرُ، حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقابِرَ
فخرفروشی به مال و تعداد نفرات، شما را سرگرم کرده است؛ تا آنجا که (برای شمارش مردگان خود) به قبرها(ی آنان) سر زدید (تکاثر، ۱ و ۲).
به منزله متخصص دانش اداره و حکمرانی میگویم، تا ساختار کشور از نظام قبیلگی و فامیلی ناشایسته پرور پر مدعا (زباندراز)، فاصله نگیرد، مشکلی حل نمیشود.و شما ای اشباح الرجال، با ادعای «مردانگیآموختگی در عرصه سیاست»، همچنان در مسند خود بمانید و در آلودگیهای ناشی از توهم شایستگی، بپوسید؛ اما بدانید که قرار آخرت نزدیک است.
نمیدانم چند نفر از هیات دولت تا امروز که پنج روز از این مصیبت دلخراش گذشته، راهی منطقه مصیبتزده در کرمانشاه شدهاند؟
رئیسجمهور مدبرمان اکنون کجاست؟
چرا اعلام نمیشود «امروز پایتخت ایران، کرمانشاه است*»؟
?این چه مصیبتی است که ملت مسلمان ایران باید در حسرت رییسجمهور و هیات دولتی مدبر و شجاع، نظیر برخی کشورهای غیرمسلمان باشند که در لحظه، شجاعانه و حکیمانه، پای منافع ملی و بحرانهای کشور خویش، میایستند؟
شاید به آنها وعده بهشت تضمینشده ندادهاند که به قول شهید بهشتی عزیز، «بهشت را به بها بدهند و به بهانه ندهند»؛
شاید هم به رای واقع بینانه ملت خود مینگرند که فارغ از دغدغههای گروهها و گروهکهای چپ و راست، مردم رای دهنده در کشورشان، مراتب ادب سیاسی و نزاکت اجتماعی و هوشمندی فرهنگی آنان را رصد خواهند کرد؛
شاید هم فهمیدهاند که مردم کشورشان مجبور نیستند از ترس تکرار فاجعه جلوس دیگری بر مسند قدرت، آنها را در عین ناشایستگی برگزینند.
? امروز در مقام یک ایرانی مسلمان، در پیشگاه منتقم دانا، از همه افراد و نهادهایی که مصیبتهای اداری و قبیلههای سیاسی حاکم بر ساختار تصمیمگیری فعال در کشور را سببساز شدهاند، شکایت میکنم و در سایه این آیه شریفه، پناه میگیرم:
أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ وَ یَجْعَلُکُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِأَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِیلاً ما تَذَکَّرُونَ
آیا (معبودهای آنان بهترند یا) آن که (دعای) شخص درمانده را درهنگامی که او را بخواند، اجابت میکند و بدیها و مشکلات را برطرف مینماید و شما را جانشینانِ (خود در روی) زمین قرار میدهد؟
آیا همراه «الله»، خدایی وجود دارد؟
اندکی (از شما) پند میگیرید (نمل، ۶۲).
راستی چقدر تاکید پیامبر ما بر شایستهسالاری فارغ از «رجالشدگی سنواتی و قبیلهای»، عبرتانگیز بود؛ و چه ناجوانمردانه بعد از او، بتدریج شایستهسالاری علمی و قابلیتی، قربانی «ادعای مردانگی اشباح رجال سیاسی» شد!
٢۶ آبان ١٣٩۶
—————-
* یادآوری گفته دکتر سید حامد وارث، همکار محترم ما در دانشگاه تهران که در هنگامه زلزله بم چنین اظهار کرد:
« دولت باید بگوید: امروز بم، پایتخت ایران است!»