تسهیلات و خدمات صندوق های نوآوری و شکوفایی مشابه خارجی:
شرکت توسعه تکنولوژی مالزی (MTDC)
Malaysian Technology Development Corporation
معرفی
MTDC به عنوان یک شرکت با سرمایه ریسکپذیر[1] که منابع مالی لازم برای پروژههای تکنولوژیمحور را تأمین میکند، در سال 1992 در کشور مالزی آغاز به کار کرد. یکی از فعالیتهای اصلی MTDC، فراهم کردن مرکزی است که به تجاریسازی تکنولوژی توسعهیافته توسط مؤسسات R&D محلی میپردازد. امروزه، شرکت توسعه تکنولوژی مالزی، تبدیل به یک سازمان مالی و سرمایهای شده که در زمینه تکنولوژیهای والافن[2] نظیر الکترونیک، تکنولوژی اطلاعات و بیوتکنولوژی فعالیت میکند.
MTDC کاملا توسط خزانه ملی مالزی اداره میشود و 100٪ سهام این شرکت متعلق به خزانه ملی مالزی است. خزانه وظیفه تقویت توسعه صنایع استراتژیک انتخاب شده در مالزی را با هدف پیگیری منافع اقتصادی بلند مدت کشور بر عهده دارد و در حال حاضر در بیش از 50 شرکت بزرگ، در داخل و خارج از مالزی، سرمایهگذاری کرده که MTDC یکی از آنها میباشد.
پس از برنامه هفتم مالزی[3]، MTDC نقش کلیدی در تجاریسازی و مدیریت بودجه دولت داشته است. برخی از فعالیتهای عمده MTDC عبارتند از: ارتقاء تکنولوژیهای بومی، کسب تکنولوژیهای استراتژیک خارجی و ایجاد شرکتهای تکنولوژیمحور. این شرکت همچنین به عنوان کاتالیزوری برای توسعه تکنولوژیهای مدرن از طریق تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه انجام شده توسط دانشگاهها و موسسات R&D عمل میکند.
در چشمانداز 2020، برای رسیدن به اهداف اقتصادی، اتکاء فراوانی به بخش تولید شده است. برای اینکه این بخش نقش خود را به عنوان موتور رشد به خوبی ایفا کند، باید به متنوعسازی محصولات ادامه داده، به دنبال تعریف محصول بوده، صادراتمدار و مهمتر از همه رقابتپذیر باشد. تنها یک راه برای انجام اقدامات فوق وجود دارد و آن گستردهتر کردن کاربرد تکنولوژی است. تکنولوژی ایجاد شده به صورت محلی، باید به بازار منتقل شود و تکنولوژی خارجی باید شناسایی و انتخاب شده و وارد کشور شود. تکنولوژیهای داخلی و خارجی، هر دو، نیاز به مکانیزمی دارند که تخصص تکنولوژیک را با سرمایهگذاری ریسکپذیر ترکیب نماید و اینجا جایی است که MTDC وارد عمل میشود.
مأموریت این شرکت
بدین صورت تعریف شده است:
– ایجاد، تقویت و توسعه شرکتهای فناورانه در حوزههای استراتژیک
– ترویج فرهنگ عملکرد عالی از طریق ارتقاء ظرفیت کارمندان
– به حداکثر رساندن بازده ذینفعان
اهداف شرکت :
در راستای ماموریت فوق و با در نظر گرفتن نیاز به بهبود سطح تکنولوژی شرکتهای مالزیایی، هدف شرکت به صورت زیر تعیین شده است:
تسهیل توسعه سرمایهگذاری ریسکپذیر و پیشتاز توسعه تکنولوژی در مالزی از طریق:
– تجاریسازی نتایج تحقیقات
– توسعه شرکتهای تکنولوژیمحور
– وارد کردن تکنولوژیهای استراتژیک به کشور
ساختار سازمانی:
برای اجرای مأموریت بیان شده و تحقق اهداف، MTDC مانند آنچه در شکل 1-1 ملاحظه میشود، سازماندهی شده است.
شکل 1-1: ساختار سازمانی MTDC
خدمات مشاوره ای و توانمندسازی MTDC
خدمات مشاوره ای
ارائه مهارتهای نرم و سخت[4] به کارآفرینان جهت افزایش رشد و سودآوری کسب و کارشان میباشد. این مهارتها موضوعاتی همچون آموزش و پرورش، ارتقاء دانش کارآفرینی، رهبری، انتقال تکنولوژی و مدیریت، حقوق مالکیت معنوی، ارتقاء و نام تجاری را پوشش میدهد. علاوه بر این MTDC، در زمینههای مختلف مربوط به کسب تکنولوژی، سرمایهگذاری و توسعه تکنولوژی خدمات مشاورهای ارائه میدهد. برخی از این خدمات عبارتند از:
– تحقیق بازار و ارزیابی فناوری
– تأمین اطلاعات اولیه و ثانویه در مورد رشد بالقوه بازار محصولات خاص
– تأمین منابع و برنامهریزی تکنولوژی
– طرحهای کسبوکار و مطالعات امکانسنجی
– تأمین منابع مالی برای حمایت از کارآفرینان
– نیازمندیهای اخذ لیسانس
– ارائه مشاوره در نیازمندیهای قانونی دولت
– پیشبینی تکنولوژی و واسطهگری
همچنین MTDC در زمینه سازماندهی سمینارها و کارگاههای آموزشی فعالیت دارد.
Nurturing Service
MTDC یک اکوسیستم کارآفرینی پر جنب و جوش جهت راهنمایی شرکتهایStart Up از مفهوم ایدهها تا تجاریسازی آنها ایجاد کرده است. این اکوسیستم از طریق برنامه توسعه خوشههای تکنولوژی (TDC) به دست آمده است.
برنامه TDC برای تقویت ارتباط بین دانشگاهها / موسسات تحقیقاتی و صنایع طراحی شده است و هدف اصلی آن فعال نمودن و شتاب بخشیدن فعالیتهای تجاری دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی در مراحل محلی و جهانی میباشد.
برنامه کارآفرینی فارغالتحصیلان یا Symbiosis
برنامهای جامع است که جنبههای تجاری و همچنین کارآفرینی را پوشش میدهد و هدف آن آموزش فارغالتحصیلان برای تبدیل شدن به کارآفرینان موفق میباشد. در پایان این برنامه کاندیداهای منتخب به منظور تجاری کردن تکنولوژیهای دانشگاهها یا مؤسسات تحقیقاتی، که توسط MTDC انتخاب شدهاند، در شرکتهای Start-Up مشغول خواهند شد. هدف از این انجام این فعالیت عبارتند از:
– توسعه تجاریسازی نتایج R&D دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی
– افزایش تعداد شرکتهای Start-Up دانشبنیان در دورنمای اقتصاد ملی؛ افزایش درآمد و اشتغالزایی برای اقتصاد مالزی
– افزایش تعداد کارآفرینان جوان با دانش و مهارتهای عالی در زمینه کسب و کار
برنامه Symbiosis تا کنون منجر به ایجاد 50 شرکت Start-Up فعال همراه با 83 technopreneure در مراحل مختلف تجاریسازی شده است همچنین از زمان آغاز این برنامه تا کنون 75 شغل ایجاد شده است.
تهیه و تدوین : ذفتر برنامه ریزی،سیستم ها و روش های صندوق نوآوری و شکوفایی
[1] venture capital company
[2] High Tech
[3] the 7th Malaysia Plan
[4] Soft & Hard-Skill
منبع: پورتال توانمندسازی شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی