پیش بینی ورشکستگی سازمان تامین اجتماعی
«مرکز پژوهشهای مجلس» درباره احتمال «ورشکستگی»سازمان تأمین اجتماعی در یک دهه آینده و بروز«ناآرامی»پس از این اتفاق هشدار داد
«بحران» این ورشکستگی «به قدری است که دولت نیز توان مداخله را نخواهد داشت».
? به دلیل «گستردگی پوشش جغرافیایی و تنوع اقشار تحت پوشش» سازمان تامین اجتماعی،ورشکستگی این سازمان «می تواند زمینه ناآرامیهای اقتصادی و اجتماعی گسترده در کشور را پدید آورد».
? افزایش بدهی سازمان تامین اجتماعی به بانک ها از چهار میلیارد تومان در سال ۹۰ به «رقم باورنکردنی بالاتر از ۹ هزار میلیارد تومان» در سال ۹۵، این سازمان را « یکی از ابَربدهکاران» بانکی کشورخوانده است.
در سال گذشته هزینههای این سازمان ۹ هزار میلیارد تومان بیشتر از درآمدش بوده که این به معنای کسری ۱۵ درصدی درآمد نسبت به هزینه در این سازمان است. در صورت ادامه این شرایط، در هشت سال آینده کسری نقدینگی این سازمان به ۱۱۴ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
?بیش از ۴۱ میلیون نفر یعنی ۵۲ درصد جمعیت ایران از بیمههای سازمان تامین اجتماعی استفاده و یا از این سازمان حقوق بازنشستگی و مستمری دریافت می کنند. در همین حال سرمایه گذاری ناکارآمد شرکت شستا و همچنین دیگر مشکلات رخ داده برای سرمایه گذاریهای این شرکت را از جمله دلایل مشکلات مالی سازمان تامین اجتماعی ذکر کرده است.
?اختلاف ٩٠ هزارمیلیاردی!
نمایندگان مجلس در نامهای به حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، خواستار پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی شده بودند. براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس،سازمان تامین اجتماعی طلب خود از دولت را ۱۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده اما وزارت اقتصاد معتقد است که این رقم ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
?د دیوان محاسبات،رقم بدهی دولت به این سازمان تا پایان سال ۹۴ را ۶۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.
?در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، «ناکارآمدی سازوکار الزم برای دریافت حق بیمه براساس دستمزد واقعی»،
«افزایش هزینههای درمان»،
«افزایش بازنشستگیهای پیش از موعد» و «افزایش تعداد بازنشستگان و مستمری بگیران» از جمله دلایل مشکلات پیش آمده برای درآمدهای سازمان تامین اجتماعی اعلام شده است.
مرکزپژوهشهای مجلس شورای اسلامی